Tradičný tatranský profil svedčí aj moderným interiérom

Nech už máte akékoľvek predsudky voči dreveným obkladom, zabudnite na to. Tradičné prvky v podobe drevených kúskov sa nehodia len do histórie či víkendových chát, ale smelo ich môžete použiť aj v moderných interiéroch a určite neoľutujete. Do svojho bývania tak s tatranským profilom donesiete nielen kúsok tradície, ale vytvoríte aj príjemné domácke prostredie.

Tatranský profil

Drevený obklad v prirodzenej podobe

S tatranským profilom prinesiete do svojho bývania v podstate čisté drevo bez akýchkoľvek prísad. To určite oceníte vtedy, ak priestor chcete zariadiť v svetlých farebných odtieňoch. Máte navyše na výber dve základné prevedenia. Lacnejšou verziou je tatranský profil zo severského smreku, ktorý sa vyznačuje belšou farbou. Vyžaduje ale ochranný náter na zakonzervovanie.

Na druhej strane existuje tatranský profil z červeného smreku, ktorý má mierny ružovkastý nádych. V tomto prípade sa môžete smelo vyhnúť natieraniu lakom či farbou, pretože tento typ sa vyznačuje dlhšou životnosťou a vyššou odolnosťou.

Obložiť jednu alebo dve steny?

Tatranský profil môžete použiť na obloženie celého priestoru, no do modernejších priestorov sa hodí skôr alternatíva v podobe jednej obloženej steny.

Zaujímavo vyzerá spojenie takéhoto obkladu s drevenou podlahou. O to viac vtedy, ak má podlaha rovnaký odtieň ako tatranský profil. Prepojenie obkladu s drevenou podlahou dodá interiéru potrebnú dynamiku, moderný vzhľad a predovšetkým príjemnú atmosféru, ktorá je tak typická pre prírodné drevo.

Zaujímavé variácie vďaka farbám

S vhodne vybranými farbami, dokážete vytvoriť z tatranského profilu presne taký typ obkladu na stenu, aký chcete. Romantická spálňa v provensálskom štýle? Nie je problém, siahnite po bielej farbe na drevo. Nezabudnite ale priestor doladiť charakteristickými doplnkami a vysnívaná spálňa je hotová.

Tatranský profil

Do izby malého chlapca zase môžete drevený obklad natrieť modrou a získate izbu ako z reklamy. Tatranský profil je vhodný aj na kombináciu so zariadením v škandinávskom štýle.

Menej je vždy viac

Aj pri dreve v interiéroch je potrebné riadiť sa týmto zlatým pravidlom. Bez ohľadu na to, či ho použijete na podlahu, dvere, okná, steny alebo nábytok, buďte rozumný. Ak má krása tohto prírodného materiálu vyniknúť, musíte jej dať na to príležitosť.

Príliš veľa druhov a dekorov dreva použitého v jednej miestnosti nevyzerá dobre. Preto už na začiatku stavby či prerábky zvážte, aký nábytok pôjde do danej miestnosti. Najväčšou chybou je použiť v interiéri dohromady úplne rozdielne farebné škály dreva.

Ak sa bojíte prílišného experimentovania s drevom, zvoľte nesmrteľnú kombináciu dreva a bielej farby. Vedľa nej drevo krásne vynikne, súčasne dá biela farba interiéru odľahčený vzhľad a navyše kombinácia pôsobí elegantne a moderne.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu