Úprava okolia domu svojpomocne (tipy, triky, odporúčania)

Tento rok sa chystáte na dovolenku na záhradu? Ak ste majiteľom rodinného domu, máte obrovskú výhodu a to mimoriadne privilégium, že slnečné dni môžete tráviť pod holým nebom bez toho, aby ste sa prezliekli z pyžama. K tomu však potrebujete aj to, aby ste sa v okolí vášho domu cítili dobre, útulne a aby toto prostredie spĺňalo vaše vizuálne očakávania. Ak už dlhšie uvažujete nad svojpomocnou úpravou okolia domu, prečítajte si nasledovné tipy, triky a odporúčania, ktoré vám môžu nielen uľahčiť rozhodovanie, ale aj urýchliť práce a zefektívniť výsledok.

okolie domu,. úprava

Plán je polovica úspechu

Aj keď sa do úpravy okolia vášho domu púšťate svojpomocne, nezabudnite na vytvorenie podrobného plánu. Urobte to tak, ako keby ste konzultovali s odborníkom s cieľom spísať projekt. Môžete mať pocit, že všetko máte v hlave a všetko si pamätáte, keď to dáte aj na papier, budete mať väčší prehľad, získate nové nápady a neujdú vám prípadné nezrovnalosti, ktoré by vás mohli nepríjemne prekvapiť počas stavebných prác. Ďalším dôležitým argumentom je aj to, že keď sa do rekonštrukcie pustíte bez plánu, nebudete cítiť taký silný záväzok ho aj dodržiavať.

Pred vytvorením tohto domáceho projektu nezabudnite na odborné články a menší prieskum trhu. V dobe internetu nemusíte chodiť za profesionálmi osobne, otázky môžete klásť aj online, na fórach alebo cez chat online predajcov. Okrem toho, ak máte niekoho v rodine alebo medzi známymi, kto podobnú úpravu okolia domu absolvoval v nedávnej minulosti, vypýtajte si tipy a triky, odporúčania a nápady.

okolie domu,. úprava

Zelená oáza

Pokiaľ túžite po zelenej záhrade, no neviete, ako na to, odporúčame vám  zatrávňovaciu dlažbu. Táto technika zatrávňovania je obľúbená nielen medzi vášnivými amatérskymi krajinkármi, ale aj v profesionálnom záhradkárstve, lesníctve, jazdectve, poľnohospodárstve alebo pri výstavbe parkovísk.

Hlavné benefity zatrávňovacej dlažby sú nasledovné:

  • pôdu spevňuje bez jej uzavretia, takže ponecháva jej prirodzené vlastnosti;
  • odvádza dažďovú vodu, a to priamo do pôdy a takto zabraňuje poškodeniam, ktoré by mohli vzniknúť v dôsledku premočenia;
  • je vysoko zaťažiteľná, vhodná aj pri výstavbe príjazdovej cesty alebo parkoviska,
  • umožňuje jednoduchú pokládku bez potreby použitia náročnej techniky,
  • zatrávňovacia dlažba Ecoraster je kompatibilná skoro s akoukoľvek plochou a taktiež neutrálna voči prostrediu.

Drevo je krásne, ale…

Páčia sa vám naturálne farby, milujete vôňu lesa a dotyk prírody by ste chceli cítiť aj vo svojom životnom prostredí? V tomto prípade budete asi inklinovať k drevenému nábytku, stavebnému materiálu a dekorácii. Je skoro isté, že výsledok bude efektný a výnimočný, no ak sa chcete vyhnúť častým opravám alebo dokonca aj výmenám, nemali by ste zabudnúť na špeciálnu ochranu.

Počas úpravy okolia domu ošetrite všetky drevené povrchy ochrannou vrstvou. Malo by vám záležať na tom, aby ste si zakúpili skutočne kvalitné farby a laky na drevo, inak by ste s týmto krokom strácali čas úplne zbytočne. V ponuke internetového obchodu Farlesk.sk nájdete také nátery, ktoré poskytujú vysokú prevenciu mechanických, meteorologických a rôznych iných poškodení. Navyše drevu dodávajú aj prirodzený lesk a krásnu farbu.

Na dlažbe záleží

Pri úprave okolia vášho domu si chcete nájsť čas aj na rekonštrukciu terasy? Dobrý nápad. Ak to však plánujete urobiť poriadne a vyhnúť sa riziku spätnej opravy, v tomto kroku sa vám zíde odborné oko majstra. Kontrola základu terasy by bola totiž veľmi problémová svojpomocne, ak s tým nemáte žiadne skúsenosti.

terasa a pes

Keď ste sa už presvedčili o tom, že vaša terasa je „pod povrchom“ v najväčšom poriadku, pozrite sa kritickým pohľadom aj na dlažbu. Ako vyzerá? Spĺňa ešte svoju funkciu? Hodí sa do vizuálneho konceptu vášho plánu? Pokiaľ rozhodnete pre jej výmenu, odporúčame vám navštíviť stránku Kachlickovo.sk. V tomto internetovom obchode si totižto všetky produkty môžete vyselektovať podľa toho, kam ich potrebujete, napríklad dlažba na terasu, dlažba k bazénu, dlažba na záhradu atď.

Zdroj fotiek: freepik.com, Ďalšie zdroje: https://www.farlesk.sk/blog/uprava-okolia-domuhttps://www.kachlickovo.sk/blog/terasova-dlazba-je-lepsia-drevena-alebo-gresova-s-imitaciou-dreva/https://hk-green.sk/5-tipov-pri-zariadovani-najidealnejsej-originalnej-terasy-a34


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu