AKU náradie si získava popularitu. V čom sú jeho výhody?

S akumulátorovým náradím vykonáte prácu rýchlejšie a bezpečnejšie. Nabíjateľné batérie šetria nielen životné prostredie, ale aj vaše peniaze. Napájanie batériou sa môže javiť ako prežitok, ale opak je pravdou. AKU náradie je čoraz obľúbenejšou pomôckou domácich majstrov. Umožňuje vykonať väčší objem práce za kratší čas a pri maximálnom pohodlí.

Aku náradie

Rýchle a praktické

Najrozšírenejším typom AKU náradia sú AKU vŕtačky. Niet sa čomu čudovať, keďže predstava navŕtania všetkých potrebných dier za krátky čas sa musí pozdávať každému milovníkovi domácich prác. S AKU vŕtačkou sa vyhnete neustálemu hľadaniu voľnej zásuvky a otravnému obkračovaniu káblov. Jednoducho si ju vezmete, kam potrebujete, a začnete pracovať.

Náradie napájané batériou navyše umožňuje, aby ste sa dostali aj na miesta, kde kábel nemusí dosiahnuť. Bez väčších problémov tak môžete pripevniť napríklad aj nový luster. Zabudnúť nesmieme ani na faktor bezpečnosti. Pri napájaní batériou nie ste v priamom kontakte s elektrickým napätím, a tak riskujete podstatne menej než pri bežnom elektrickom náradí.

Nabíjateľné batérie

Akumulátorové náradie je napájané výhradne nabíjateľnými batériami. Nemusíte sa teda báť, že budete každú chvíľu zháňať nové a nové batérie. Nabíjateľné akumulátory sú taktiež ekologické. Jedna nabíjateľná batéria šetrí životné prostredie rozhodne viac než desiatky jednorazových.

AKU batérie navyše bežne pasujú do viacerých odlišných druhov náradia, a tak môžete svoj nákup naplánovať efektívne – k vŕtačke si prikúpite napríklad aj skrutkovač, ktorý možno napojiť rovnakým akumulátorom. S batériami je spojená aj jedna z mála nevýhod AKU náradia. To je kvôli nim spravidla o niečo ťažšie než elektrické náradie, no vzhľadom na rýchlosť vykonanej práce sa dozaista nenarobíte viac než s káblovou alternatívou.

Široký sortiment

Najvyhľadávanejším typom AKU náradia sú vŕtačky, no šikovných nástrojov bez káblov je na trhu oveľa viac. Okrem vŕtačiek by sa vám mohli hodiť napríklad aj akumulátorové klincovačky, brúsky, AKU skrutkovače, vŕtacie kladivá, píly a mnoho iného.

Niektoré druhy AKU tovaru síce nevyužijete priamo pri práci, no môžete si ju nimi spríjemniť a uľahčiť. Obľube sa tešia najmä AKU vyhrievacie bundy, ktoré vás udržia v teple aj v mrazivom počasí.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu