Nejeden podnik spoločného stravovania, domácnosť, majstri kuchári, aj domáce gazdinky, ale povedzme aj celkom bežný lajk, ktorý v kuchyni pričuchne len k už naloženému tanieru. Každý zachytil za posledné desaťročie povedomie o tom, kedy môžeme hovoriť o dobrej panvici. Aj vďaka pôsobeniu reklamy a sile značky následne môžeme posúvať konkrétne mená na pomyselný rebríček tých najlepších výrobcov.
V prípade Tefalu ide o značku kvalitatívne vysoko. Aktuálne sme sa značke venovali bližšie a vzhľadom na niekoľko zaujímavých faktov, ktoré sa so značkou spájajú, sú zhrňme niekoľko faktov, ktoré zo značky Tefal v rámci ponuky panvíc robí voľbu správnu a neľutovania hodnú. Čo si na panvici všimne každý kuchár, či obdivovateľ gastronómie?
Tefal si zakladá na imidži francúzskej spoločnosti. Jej spojenie s Francúzskom sme mohli pochytiť z textov, ale vo všeobecnosti ani často netušíme, ako sme pôvod značky vytušili. Značka vznikla už v roku 1956. Hoci nie všetko sa vyrába vo Francúzsku, mnohé produkty MADE IN FRANCE hrdo nesú. Iné, podobne ako celý svet, sa vyrábajú v Ázií, hoci stále so zachovaním všetkých vlastností a materiálov, ktoré z nich robia to, čo sú. Ozaj, vedeli ste, ako vznikol názov Tefal? Ide o skráteniny dvoch slov, teflón a aluminium – hliník.
Panvica s nepriľnavým povrchom. Keď sa povie toto spojenie, bude to hlavne reklama, ktorá nám do hlavy neodmysliteľne zapísala spojitosť s touto značkou. Nakoniec vlastné skúsenosti to potom dokážu potvrdiť. Tefal najvýraznejšie predstavil svetu nepriľnavý teflónový povrch a ten v konečnom dôsledku má dopad aj na spotrebu tukov.
Marketingové frázy o tom, že sa dá variť aj zdravšie, naozaj zakladajú na pravde. Stačí len, že dáte menej oleja, alebo pečiete na poriadnom materiály, ktorý vám dovolí používať minimum oleja a ešte k tomu do jedla nevypúšťa nič neželané a zároveň si drží panvica svoj tvar, neohýba sa, samotné jedlo je tak opečené rovnomerne… Už ste videli poohýbanú panvicu Tefal? Ak ste ju nevyklepávali kladivom, len tak z používania sa vám nič také nestane.
Ten teflón je fakt zázrak. Vo všeobecnosti časti stačí, že do panvice napustíte po použití vodu a špina odíde sama. Teraz to znie, akoby článok písala reklamná agentúra. V skutočnosti je tento povrch naozaj odpudivý, neprichytáva sa oň jedlo, oleje, ani nečistoty. Tým pádom ich odstránenie je ľahšie. Teflón pôsobí dojmom, že je mastný, akoby jemnou vrstvou tuku bol potretý povrch. Pokiaľ je panvica mokrá a chcete ju šupnúť na sporák, stačí pevný švih a voda odpadne.
Táto srandička v strede plochy preslávila tieto panvice. Pre niekoho nepodstatný detail či zbytočnosť, pre iných vychytávka, ktorá je pre značku typická. Červený stred, ktorý sa zdanlivo rozsvieti, keď panvica získa tú správnu teplotu, je vlastne indikátor ideálnej teploty. Látky v konštrukcii panvice týmto rozžiarením reagujú na konkrétnu teplotu a to je signál pre kuchára, že je panvica pripravená. Nakoniec je fajn spomenúť, že žiadnu panvicu by sme nemali na sporáku nechávať zbytočne dlho. Je celkom jedno, či v oleji alebo bez oleja v danej chvíli niečo pečieme.
Celý rebríček môžeme uzavrieť niekoľkými ďalšími vlastnosťami, ktoré by mali byť pre dobrú panvicu samozrejmosťou a nie sú doménou len Tefalu. Tieto vlastnosti môžeme nájsť aj u iných. Sú to napríklad:
0 komentárov