Recenzia: Malá vrecková svietiaca baterka Extol Light 8862111

Počas zimných mesiacov a ich krátkych dní nachádza uplatnenie každé zaujímavé riešenie svetla. Ako náhle vypne prúd, či príde nutnosť vyraziť do tmy so svetlom, moderná doba nás naučila využiť mobil. Stále však neumiera využiteľnosť nástroja, ktorý sme mnohí nosievali po vreckách, naši otcovia v priehradke spolujazdca a svoj zmysel nestráca ani dnes.

Extol Light 8862111

Vrecková baterka, ku ktorej môžeme pridať pár evolučných vylepšení a vlastností, ktoré z nej robia ešte zaujímavejšieho spoločníka, hoci ju použijete len k nájdeniu skrinky s poistkami. Otestovali sme vreckové svietidlo – baterku LED Flashlight od Extol Premium, ktorá nesie kódové označenie 8862111.

LED Flashlight 8862111

LEDky sú IN. Populárnejší druh svietidla s jeho vlastnosťami ani na trhu nie je. Cenovo dostupné riešenia, ktoré nestoja veľa pri údržbe, ak vôbec, no hlavne si pýtajú naozaj málo energie, si svoju popularitu získali aj pre svietivosť posilnenú riešeniami rozptylu svetla. Baterky vždy využívali zrkadlá a rôzne finty na hru so svetlom, ktoré mali z malého svetielka docieliť niekoľkonásobný efekt zväčšenia jeho intenzity. Darí sa to aj tomuto kúsku. Svieti len malým kúskom LED panelu, no svetlo rozptyľuje cez pomerne dlhý odrazový kužeľ.

Základom je napájanie na batériu 1,5 V typ AA, ktorá pri silnom výkone má dĺžku svietenia garantovanú výrobcom až 5 hodín. Z tých zaujímavých čísiel sa určite oplatí spomenúť odhadovaný čas fungovania uvádzaný ako 50 000 hodín. Prakticky by tam malo ísť o svetlo, ktoré pri občasnom používaní na všetky príležitosti, kde sa len malá baterka dá použiť, nemôžete minúť za celý svoj život.

Vzhľad a jej prednosti

Dôvod, pre ktorý si baterku bežný používateľ kúpi, je vzhľad. Baterka je vytvorená z tvrdého kovu, zväčša z hliníka s na dotyk príjemným tvarovaním, ryhami, zdrsnenou rúčkou a obvodovými líniami. Produktový rad Extol Premium je predsa len niečo viac, takže na dizajne si dali záležať viac. Malá, len necelých 10 centimetrov dlhá baterka sa dá rozsvietiť pomocou tlačidla nachádzajúceho sa na konci v rúčke. Tlačidlo sa hravo dá stlačiť palcom, ak sa baterka drží opačne. Na konci je „foto“ šnúrka na ruku.

Extol Light 8862111

Skrutkovateľný je spodný kryt na batériu, ale aj opačná strana, ktorá odhalí LED panel. Pre skúsenejšieho domáceho majstra tak môže ísť o prístup k LEDke, ak ju chce z nejakého dôvodu vidieť. V našom prípade top nebolo nutné, no aspoň sa nám odhalila vodotesná vlastnosť baterky. Výrobca uvádza odolnosť voči dažďu, ale gumené tesnenie napovedá, že by relatívne mohla vydržať aj trochu drsnejšie zaobchádzanie… povedzme to nechcené, keď spadne kam nemá. Baterka je odolná. Zapína sa aj vypína tlačidlom na konci rukoväte.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu