Recenzia: domáce svetlo s detektorom pohybu Extol Light 16+2 (43126)

Za praktické svetlo môžeme označiť to, ktoré nám na niečo je a nájde svoje využitie. V prípade Extol light LED 16+2 sa však nemusíte báť pochybností. Nie len, že toto svetlo nájde využitie, veľmi rýchlo sa dá pochopiť aj to, že mať doma jediné nestačí. Vychytávka, ktorá prináša automatické zasvecovanie podľa toho, či ste v blízkosti, má niekoľko predností, ktoré ocení akýkoľvek používateľ.

Svietido 16+2

Dôchodca, mladá rodina, či obyvateľ detskej izby. Mali sme možnosť mať toto svetlo v zásuvkách rôznych miestností počas niekoľkých týždňov. Máme tak možnosť zhodnotiť dojmy, názory či záujem zaoberať sa druhom svetla, o ktorom sme predpokladali, že sa bez neho zaobídeme. Áno, aj dnes sa bez neho zaobídeme, no jeho výhody a vlastnosti majú niečo do seba. Prečo?

Interiérové svetlo Extol light LED 16+2 a jeho vzhľad

Svietidlo sa skladá z dvoch dielov, ktoré spája len tvarovanie oboch častí. Žiadne konektory, pliešky, káble, alebo nejaké iné zariadenie. Oba diely sú hladké, pôsobia veľmi pevným dojmom z tvrdého plastového materiálu. Horný diel svietidla sa zasúva do konzolky, ktorá sa vkladá do elektrickej siete. Zásuvka na stene nachádzajúca sa bližšie pri zemi e ideálnym miestom pre vloženie tohto svietidla. Konzolka napája svietidlo a na prvý pohľad pôsobia ako jeden diel. Žiaden iný diel už zariadenie neobsahuje. Energiu použije tú zo zástrčky a aj to len v prípade, keď sa niekto pohybuje v blízkosti.

Svetlo má balenie v pevnom plastovom priehľadnom obale, ktorý je potrebné prestrihnúť. Súčasťou je menší skladací návod v niekoľkých jazykoch. Žiadne dodatočné diely neobsahuje, pretože ich nepotrebuje.

Pohybový senzor alebo ručná baterka

Tou prvou prednosťou svetla Extol Light LED 16+2 je pohybový senzor. Svetlo zapojené v zástrčke sníma okolie vo vzdialenosti 3 metre. Presne nad svetlom detektor nezachytí pohyb.

Extol Light 16+2 LED

Rovnako tak ani v tesnej ploche vedľa svetla. Sníma pohyb len pred sebou a z boku. Znamená to však hlavne to, že ako náhle sa ocitnete v blízkosti svietidla, svetlo sa rozsvieti. Nemusíte zasvecovať, stláčať vypínače, hľadať vypínače, alebo riešiť pokladanie bremena, ak náhodou nesiete niečo väčšie. Rozsvieti sa svetlo, ktoré nevadí boľavým očiam počas noci, neruší malé dieťa, ani zvieratá, rybky v akváriu, no poskytuje dostatočne veľa svetla dokonca aj na čítanie. No stihnite čítať do 15 sekúnd, pretože bez pohybu sa svetlo automaticky vypne.

Extol Light 16+2 LED

Odnímateľné svetlo sa dobre drží v ruke. Je síce menšie, ako by chlapská ruka očakávala, no pre ženu, či akéhokoľvek člena domácnosti je to veľkosť ideálna. Medzi členov domácnosti ale teraz nepočítame psov a domáce zvieratá celkovo. Má jediné tlačidlo. S ním si aktivujete svietidlo po celej hornej ploche so žltým nádychom. Druhé stlačenie z neho robí ručnú baterku s dvoma jasnými LEDkami v inej časti svietidla. Dá sa tak pokojne položiť ako nabité na nočný stolík a môže tak byť po ruke, ak očakávate využiteľnosť. V tmavej chodbe bez svetla, pri výpadku elektriny a podobne. Baterka má dobrý výkon, slušnú svietivosť. Vydrží občasný pád na dlažbu, aj keď nie je nutné pokúšať veľmi testovaním praktických vecí s využiteľnosťou na crash testoch.

V prípade, ak zasvietenú baterku vkladáte naspäť do konzolky, automaticky sa prepne na žlté svetlo s detektorom pohybu.

Zaujímavý pomocník a prínosná vecička

Extol light LED svietidlo 16+2 je prínosná pomôcka do domácnosti. Výborná na chodbu na miestach, kde nechcete neustále zasvecovať a zhasínať svetlo na strope len preto, že prechádzate večer okolo. Tieto mesiace máme tmu oveľa rýchlejšie a dlhšie než svetlé hodinky počas dňa. Rozumné osvetlenie má zmysel. Vypínanie a zapínanie pri LEDke nepredstavuje taký problém ako pri klasických žiarovkách. XY nepotrebuje údržbu, funguje samostatne. Používať ho pokojne môžete aj v izbách. Aktivuje sa pri vstupe do miestnosti už pri vstupe do jedného metra od miestnosti, alebo skôr. Záleží od toho, ako rýchlo sa dostanete do zorného poľa snímača pohybu.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu