Smart zásuvka ovládateľná mobilom cez WIFI Extol Light 43800

Séria výrobkov predávaných pod značkou Extol Light na trh prichádza s niekoľkými smart riešeniami. V našich rukách sa ocitla šikovná smart zásuvka, jedna z tých, ktorá si hovorí smart, pretože ju dokážete vypínať. V prípade modelu, ktorý nesie označenie 43800 je jej hlavnou prednosťou WIFI.

Extol Light WIFI zásuvka

Zásuvka totiž komunikuje s WIFI routerom v miestnosti, pamätá si prístupové heslo a komunikuje tak s vašim mobilom cez internet.

Elektrická zásuvka na WIFI pre spojenie s mobilom

Apple s iOS alebo smartphone s Androidom si môžu stiahnuť aplikáciu iComen. Bezplatná aplikácia si nežiada žiadne extrémne súhlasy a zásady do systému. Malá aplikácia nezdržuje komplikovanými nastaveniami. Ako prvé, čo potrebujete po spustení rýchlej a stručnej aplikácie, je email a heslo. Registrácia prebehne veľmi rýchlo. V podstate aj bez nutných overení sa stačí len prihlásiť. Nič zásadné však heslo neukrýva, len rozhranie a nastavenia k jednotlivým zariadeniam.  Preto sa dá rýchle prihlásenie pochopiť. Každá zástrčka má svoje meno, ak máte len jednu, orientácia bude jednoduchá.

Aj ovládanie je rýchle. Aplikácia totiž umožňuje nastavenie niekoľkých funkcií.

Extol Light WIFI zásuvka

Funkcie modelu zásuvky WIFI Extol Light 43800

Časovač: dovolí vám nastaviť presne hodinu a aj dni v týždni, počas ktorých sa má elektrina zapínať a kedy sa má vypína. Dá sa pritom nasadiť viac časových údajov.

Countdown: odpočítavanie konkrétneho času je celkom jednoduché. Zvolíte si o koľko hodín či minút má nastať vypnutie, alebo zapnutie, alebo  len viete, že o hodinu sa niečo koná a nastavíte si tento čas na aktivovanie či deaktivovanie elektrického prívodu do zástrčky.

Režim neprítomnosti: je režim, pri ktorom sa deaktivujú nastavenia. Napríklad ak nechcete, aby sa program automaticky aktivoval jednoducho preto, že nie ste doma a nemá význam automatické fungovanie. Dá sa to tak vynúť jednou voľbou.

Diaľkový ovládač: táto funkcia sa dá využiť s inými zariadeniami Extol Light, ktoré sú spojené s WIFI. Viacero zariadení sa dá rôzne nazvať, napríklad obývačka TV, obývačka vianočný stromček a pod.

Test a fungovanie

Pre kohokoľvek je vždy nejaká premiéra, keď siahne po telefóne a telefón spája s ďalším zariadením doma. Pomocou jednoduchej aplikácie dokážete spojiť váš identifikátor (email) s informáciou o zariadení a pokynom o vypnutí. Dokážete si tak prakticky z druhej strany sveta doma vypnúť alebo zapnúť čokoľvek, čo je v zásuvke nastavené. Cez mobil zvládnete zmeniť plánovanie zapínania a vypínania zásuvky napríklad osvetlenia pred domom, osvetlenia v akváriu, či si naplánujete rádio, či iné zariadenia. Využitie tak nájde všade tam, kde si chcete predpripraviť nejaký spotrebič, svetlo skôr ako dorazíte domov, či len použiť na odlákanie pozornosti zlodejov tým, že sa odrazu svieti, či počuť rádio.

Perfektný nástroj, jednoduchá obsluha, rýchle fungovanie. Celá konštrukcia nemá viac ako len jediné tlačidlo. V podstate je to len malý prístroj, ktorý vložíte do zástrčky a hoci má podlhovasté telo, ďalšiu zástrčku, ktorá má byť na diaľku ovládateľná, vkladáte priamo nad miestom vloženia. Nehrozí tak vylomenie. Predĺžená časť smeruje do hora, kde je aj tlačidlo a dióda s dvoma farbami. Červená blikajúca je znak zapojenia. Rýchlo blikajúca hľadá zariadenie a modrá dióda znamená pripravenosť. Nič komplikovanejšie sa používať učiť nemusí. Už len vymyslieť čo najlepšie využitie, alebo zvoliť si pri všetkom tom použití, o ktorom ste doteraz nevedeli, že sa dá riešiť.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu