Materiály kuchynských hrncov – čo by ste o nich mali vedieť?

Inteligentné a jednoduché varenie si vyžaduje správne nástroje. Namiesto toho, aby ste si všetko kupovali v prvý deň ako sa nasťahujete do nového bytu či domu, môžete si pomaly vybudovať zásoby základných vecí, ktoré vám uľahčia život.

materiály pre panvice, kuchynské nástroje

Ak budete mať vo svojej skrini najdôležitejšie nástroje na varenie, váš život bude oveľa jednoduchší. Hoci svet kuchyne neustále prichádza s elegantnými, trendovými a vzrušujúcimi kuchynskými vychytávkami, neznamená to, že si musíte kúpiť každý jeden, aby ste mohli dobre variť. V skutočnosti sú najzákladnejšie nástroje všetko, čo potrebujete, aby ste mohli začať variť chutné jedlá.  Bez vhodnej sady hrncov sa však pri varení nezaobídete. Preto je dôležité dbať na výber hrncov a riadu vyrobených z kvalitného materiálu.

Nerez

Nerezový riad je krásne lesklý a všetko okolo neho vyzerá skvele. To však nie sú skutočné dôvody, prečo ho vlastniť. Nerezová oceľ je veľmi odolná. Zabudnite na nepríjemné problémy, ako je nepriľnavý povrch, škvrny ako smalt alebo hrdza. Nerezové hrnce sa vďaka neporéznemu a tvrdému povrchu veľmi ľahko čistia a je možné ich umývať v umývačke riadu.

materiály pre panvice, kuchynské nástroje

Každá domácnosť potrebuje nepriľnavú panvicu, pretože vajcia a palacinky sa najlepšie pripravujú na nepriľnavom povrchu. Je to tiež super všestranná panvica, ktorú možno použiť na opekanie mäsa, dusenie zeleniny a prípravu omáčok. Len dávajte pozor, aby ste na povrch použili neabrazívne nástroje!

Keramika

Keramika nám vo všeobecnosti pripomína zem – ako aj zručných remeselníkov, ktorí historicky premieňali hlinu zo zeme na užitočné predmety. Keramika je súčasťou našej minulosti a dúfame, že bude aj súčasťou našej budúcnosti. Cítime, že táto dlhá história svedčí o výhodách keramických nádob, ktoré dodnes používame. Tie ak sa nerozbijú, môžu vydržať ďalšie generácie. Keramické hrnce sa zahrievajú a cirkulujú vlhkosť rovnomernejšie ako iný riad.

materiály pre panvice, kuchynské nástroje

Hrnce, ktoré dnes používame, nepotrebujú na varenie oheň, ako tomu bolo v dávnych dobách. Avšak nádoby, ktoré sú umiestnené vo vonkajších vykurovacích jednotkách, nie sú nič iné ako glazované hlinené nádoby. Proces pomalého varenia, ktorý získavame vďaka hlineným hrncom, je proces, ktorý nie je možné napodobniť žiadnou z oveľa novších technológií varenia.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu