Nové plnoautomatické kávovary KRUPS Latt’Espress One touch

Macchiato, ristretto, flat white: kávy, ktoré v krajine „turka“ a rozpustnej kávy boli veľkou neznámou, u nás konečne úplne zdomácneli. A navyše – už sa neuspokojíme s vodnatým espressom či cappuccinom bez hustej mliečnej peny. Chceme piť dobrú kávu – a to v kaviarni i doma.

Káva

Pre milovníka kávy je ideálny začiatok dňa spätý so šálkou intenzívne voňajúceho espressa. To sa dá dosiahnuť len s použitím čerstvo namletej kávy. Tá, na rozdiel od kávy vopred zomletej, nestráca nič zo svojej intenzity. Otvorená mletá káva totiž na vzduchu oxiduje a tým prichádza o dôležité éterické oleje, ktoré sa podieľajú na jej výslednej chuti.

Expresné espresso

Málokto si stihne vychutnať svoju rannú kávu v pokoji. Pritom čas na ňu si môžete našetriť už výberom šikovného domáceho kávovaru. Moderné modely značky KRUPS sú vybavené výkonným a extrémne odolným Activespeedmlynčekom, ktorý svojou rýchlosťou uberie z každého mletia 20 percent času a navyše garantuje správne namletú hrubosť kávy. Ak je totiž mletá káva príliš hrubá, bude nápoj riedky a vodnatý, pokiaľ je naopak namletá príliš jemne, kvapká z prístroja nápoj len pomaly, zvoľna a je extrémne horký.

Základom dobrej kávy je jej dokonalá extrakcia

Ktorýkoľvek barista vám povie, že dokonaláextrakcia kávyje pre vznik lahodného espressa jedným z najdôležitejších momentov. V automatickom kávovare putuje namletá káva do sparovacej jednotky, v ktorej sa natlačí a cez ňu pod tlakom pretečie horúca voda. O chuť a arómu sa postará kvalitný hydraulický stlačovací systém, ktorýmdisponujúnapríklad kávovary KRUPS. Sila tých najlepších vydá až 30 kg/cm2. Prepasírovaný puk z kávovaru by mal byť pevný a suchý.

To, čo robí espresso espressom, je však tlak. Väčšina ľudí sa domnieva, že kvalitný kávovar by mal mať tlak 15 barov a viac. Pritom profesionálne pákové kávovary mávajú tlak spravidla 9 barov. Kde je teda pravda? V skutočnosti nie je ani tak dôležitá sila tlaku, ale to, aby kávovar onú hodnotu udržal dlhodobo. Vybrané kávovary značky KRUPS využívajú elektronicky riadený prietokový ohrev v patentovanom Thermoblocku®, ktorý zaistí sparenie kávy správnou teplotou už od prvej šálky.

Tieto parametre sú pre intenzitu chute a vône veľmi dôležité, takže ich pri výbere kávovaru rozhodne nepodceňujte.

Teplota vody

Aby bola káva naozaj dokonalá, je nevyhnutné veľmi dôsledne kontrolovať aj teplotu vody. Tá ideálna sa v prístrojoch pohybuje v rozpätí od 87 do 93 stupňov Celzia. Pokiaľ je teplota vody nižšia, môže byť uvarená káva kyslá a neudrží si mramorovou penu typickú pre kvalitné „preso“. Milovníci kávy najviac ocenia, ak nemusia čakať na ohriatie prístroja a môžu si espresso so správnou teplotou vychutnávať už od prvej šálky. Práve to je jedna z najchvályhodnejších vlastností prístrojov KRUPS, lebo zaisťujú požadovanú teplotu kedykoľvek si spomeniete.

Čistenie kávovaru

Každý majiteľ auta vie, že udržať motor vozu vdobrom stave, vyžaduje jeho pravidelnú údržbu. Rovnako je to aj s čistením kávovaru. Aby všetko fungovalo tak ako má, je nutné venovať čas aj jeho vnútornej údržbe. Pri čistení niektorých kávovarov sa musí vybrať celá sparovacia jednotka, ktorú je nutné opláchnuť vodou.

KRUPS Quattro Force One touch

Pre milovníkov čerstvej kávy pripravila značka KRUPS plnoautomatické kávovary Latt’Espress One touch URBAN, SUREAU a PEWTER. Dokážu vaše obľúbené cappuccino či latté pripraviť jedným dotykom a káva bude hneď od prvej šálky úžasná. Je to vďaka unikátnej technológii Quattro Force.

Krups automat kávovar

Jej súčasťou je mlynček Activespeed, hydraulický stlačovací systém s technológiou Ultraflat, patentovaný systém Thermoblock a funkcia Autoclean. K prístroju patrí aj LCD displej a odnímateľný zásobník na vodu. Ďalšou dôležitou vlastnosťou kávovarov sú ich kompaktné rozmery, vďaka čomu perfektne pasujú do každej kuchyne.

 

Zavřít reklamu
Zavřít reklamu