Recenzia: Svetelné pero Extol Light 43118, malé a praktické svietidlo

Extol light už neraz prišiel so zaujímavými vychytávkami. V prípade svietiaceho pera Extol Light 43118 v podstate ani nejde o pero, hoci tak vyzerá. Svietidlo s viacerými druhmi využitia nesie konštrukciu hrubšej fixky, alebo technickej písacej potreby. Má aj podobnú klipsňu, akú nájdete na perách, no s tým rozdielom, že je otočná a magnetická. Osvetľuje jasným bielym LED svetlom a priestor na využitie má pre svoje rozmery a uchopenie viaceré.

Svetelné pero Extol Light 43118

Konštrukcia a balenie

V balení sa nenachádza nič viac, ako menší manuál a pero, teda svietidlo samotné. Červené pevné kovové telo je šrobovateľné. Napájanie je riešené pomocou troch AAA 1,5 V batérií, ktoré sa vkladajú za sebou tak, ako obyčajne pri iných baterkách. Zaujímavosťou je, že jediné AAA batérie sme mali vybité a svietidlo s nimi pracuje, akoby boli nové. Batérie v diaľkovom ovládači iného zariadenia už nefungovali, no svietidlo 43118 ešte dokázalo získať nejakú energiu. Tým, že ide o LED technológiu, nejde o veľkého žrúta energie. Svetelný LED panel je znásobený zrkadlovou plochou a preto si celkom ľahko prisvietite aj niekoľko metrov v úplnej tme pred sebou.

Klipsňa a využitie svetla

Klipsňa na zavesenie do vrecka je otočná. Viete si tak nasmerovať pero a svietidlo do strán, alebo dopredu. Pri zavesení o vrecko na ľavej strane alebo na pravej strane sa dá vždy otočiť tak, aby svietilo dopredu. Je to výhoda, keď potrebujete mať voľné ruky a v montérkach šliapete do pivnice bez elektriny, na povalu pred polnocou , čo do garáže k vypálenej žiarovke. Pero sa dá zapichnúť aj o popruhy na niektorých druhoch pracovných prilieb, čím ide o naozaj len provizórnu čelovku.

Celom prvé využitie nachádzalo svietidlo pri venčenie psa, keď na vlastné svietidlo v zime potrebné už po 17:00 myslí len málokto. V neosvetlených parkoch, kde nie je rozptýlené svetlo z iných miest vyniká svietivosť najlepšie. Viditeľnosť je tak vzhľadom na veľkosť svietidla na 10 metrov, prípadne viac. Svetlo osvetlí aj korunu stromov vzdialených 25 metrov. Využiť ho dokáže každý všade tam, kde sa uplatní veľmi malé a mobil pritom nie je ideálnym riešením. Dá sa zachytiť aj pri práci pod kapotou o kovové časti, kým potrebujete voľnú ruku niekde inde.

Svetelné pero Extol Light 43118

Foto: v malých miestnostiach poskytne veľmi peknú viditeľnosť

V naozaj veľmi tmavých chodbách bez iného rozptýleného svetla osvetlí pokojne na vzdialenosť 30 metrov, aj keď ide už o slabšie svetlo. V tmavej miestnosti veľkosti 9×7 metrov vyplní svetlom väčšinu miestnosti. Ide pritom o svetlo dostatočné na rozoznávanie písmen na papieroch a na manipuláciu s vecami.  Pozor na oči z blízka. Prenikavé biele svetlo vie byť v očiach naozaj bolestivé.

Magnet uchytí na kove, klipsňa zachytí kdekoľvek inde

Je možné ho držať v jednej ruke. Váha je len váhou troch batérií a  ľahkej uhlíkovej konštrukcie. Svetlo sa aktivuje jedným pogumovaným tlačidlom, podobne ako sa zapína guľôčkové pero. Svietidlo odolné voči pádom pôsobí mäkkou klipsňou nedôveryhodne, avšak nepatrný pohyb klipsne je zámer, ktorý nemá nič spoločné s jej stabilitou ale so schopnosťou zavesiť svetlo za okraj hrubšieho opasku, či vrecka.

Svetelné pero Extol Light 43118

Foto: magnetická klipsňa zachytí svetlo na zárubni, alebo aj inom kovovom podklade. Osvetlíte si tým napríklad celú toaletu

Klipsňa je pritom magnetická a udrží váhu pera, aj batérií. Znamená to vo výsledku to, že svetlo viete kedykoľvek uchytiť o kovovú zárubňu, chladničku, kovovú rúrku teplovodnej siete, či kovovej plochy kdekoľvek vonku. Magnet na klipsni pero zachytí. Nemusí ho zachytiť vtedy, ak sa priveľmi ponáhľate a pero len letmo o kov priložíte.

Vlastnosti svietidla:

  • Výrobca: Extol Light
  • Technické parametre: Bočné svietidlo 3W COB LED
  • Ďalšie technické označenie: SH-J005-3W
  • Produktové číslo: 43118, EAN: 8595126975797
  • Svietivosť: 280 lm
  • Dĺžka: 160 mm
  • Odporúčaná maloobchodná cena: 7,90 EUR
  • Konštrukcia: hliník, čiastočne plast a magnet, LED plocha
  • Oficiálne stránky výrobcu: extol.sk

Zavřít reklamu
Zavřít reklamu