Kreativita na grile. 3 jednoduché recepty na záhradnú párty

Už sa tešíte na zimu a neviete sa dočkať, kedy sa začne opäť stmievať krátko po obede? Tento článok potom asi nebude pre vás. No pokiaľ grilovačky na záhrade patria medzi vaše najobľúbenejšie aktivity počas dlhých teplých večerov, ste na správnom mieste. Prinášame vám 3 výborné recepty, ktorými môžete prekvapiť svoju rodinu a priateľov počas vášho najbližšieho gurmánskeho stretnutia pod holým nebom.

Grilovacia párty

Grilovacia party

Bolo by naivne si myslieť, že jedinou zárukou úspechu párty na záhrade je to, čo sa nachádza na tanieroch. Aj keď má naozaj veľkú váhu, dobré jedlo ešte nespraví bezstarostnú náladu. Keď chcete vyšperkovať svoje organizačné zručnosti a ukázať svojim najbližším, že vám naozaj záleží na tom, ako sa u vás cítia, všetko vopred naplánujte.

Premyslite si, ktoré chody môžete a dokážete vopred pripraviť. Ak sa na vašej grilovačke bude servírovať aj niečo sladké v podobe vlastnoručne napečených koláčov, odporúčame vám také, ktoré viete vyhotoviť 2-3 dni pred žúrom. Takými sú napríklad sušienky, na leto sa budú hodiť zázvorové alebo s citrónovou príchuťou. To isté platí aj na pečivo, pokiaľ svojich hostí chcete prekvapiť domácim chlebíkom alebo žemličkami.

Nepečená smotanová torta síce nepatrí medzi najtrvanlivejšie dezerty, ale ak ju necháte niekoľko hodín „dozrievať“ v chladničke, príjemne vás prekvapí výraznejšou chuťou. Narážame tu na to, že do prípravy aj takéhoto typu sladkosti sa môžete pustiť už predchádzajúci večer.

Myslite na najmenších. Ak očakávate aj deti, nezabudnite na to, že oni preferujú zvyčajne iný typ jedál než dospelí. Chlebík s „veselou tváričkou“, jednoduché pizzové slimáky alebo nakrájané ovocie bude mať oveľa väčší úspech ako akékoľvek neznáme gastronomické špeciality. Okrem toho, u tých najmenších jedlo určite nebude tou najdôležitejšou časťou programu. Určite ich potešíte, ak u vás nájdu lopty, švihadlá, možno hojdačku, no a samozrejme kreatívne potreby, ktoré nemôžu chýbať nikde, kde sú deti. Nelámte si hlavu s tým, čo konkrétne by ste mali zohnať. Stačí, ak nájdete internetový obchod s bohatou ponukou kvalitných a cenovo dostupných produktov, našou jednoznačnou voľbou je ramina.sk.

Teraz už ale prejdime na tú najdôležitejšiu časť tohto príspevku, na recepty.

Grilované mäso na taliansky spôsob

Stretnutie pri jedle na taliansky štýl je vždy dobrý nápad. Vás potešia pomerne jednoduché recepty a vašich hostí nebeské chute, ktorým sa nedá odolať. Okrem hlavného chodu myslite aj na predjedlo, v internetovom obchode primitivo.sk nájdete také vynikajúce talianske mäsové špeciality, ktoré môžete servírovať ako hotové pokrmy z kuchyne profesionálneho kuchára. Na vyváženie chutí ponúknite ovocie a víno.

Príprava grilovaného mäsa na taliansky spôsob je veľmi jednoduchá.

Ingrediencie:

  • 50 dkg morčacích prs

Na marinádu:

  • 1 lyžica rozdrveného oregana,
  • najemno nastrúhaná kôra a šťava 1 citróna,
  • čerstvo pomleté ​​farebné korenie,
  • soľ,
  • citrónový olivový olej.

Postup:

Mäso nakrájajte na čo najväčšie, ale tenké plátky. Suroviny na marinádu zmiešajte, prsia napácujte a odložte na niekoľko hodín alebo dokonca na 1 celú noc do chladničky.

Pri samotnom grilovaní sa mäso pečie 5 minút na predhriatom a zatvorenom grile.

Zelený grilovaný camembert

Grilovaný camembert alebo hermelín jednoducho nemôže chýbať na žiadnej grilovačke. Stačí pridať iba jednu špeciálnu ingredienciu a do menu doplniť kvalitné červené víno, výsledok bude nekaždodenný a zážitok gurmánsky.

Ingrediencie:

  • 50 dkg camembertu,
  • 2 čajové lyžičky bylinkového korenia (zmes),
  • 1 dl olivového oleja.

Postup:

Syry priečne rozpoľte a posypte zmesou bylinkového korenia. Polejte olivovým olejom a dajte do chladničky na jednu celú noc.

Syrové kúsky grilujte 15-20 minút a podávajte teplé.

Stehienka na pive

Pri predchádzajúcom recepte sme spomínali víno, ale máme niečo aj pre ich rivalov, teda fanúšikov piva. Leto sa u mnohých spája s týmto zlatým mokom, a nielen s jeho priamou konzumáciou, ale aj ako s prísadou rôznych jedál.

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích stehien,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 3 lyžice kečupu,
  • olivový olej,
  • rozmarín,
  • oregano,
  • 2 lyžice sójovej omáčky,
  • soľ,
  • 300 mililitrov svetlého piva.

Postup:

Uvarte svetlé pivo, primiešajte čerstvý rozmarín a čerstvé listy oregana. Do marinády pridajte kečup, sójovú omáčku a prelisovaný cesnak, potom ju osoľte. Vykostené stehná vložte do pripravenej marinády a odložte na noc do chladničky.

Mäso grilujte na malom množstve oleja. Podávajte s kuskusom alebo zeleninovým šalátom.

Zdroj fotiek: freepik.com

 

INZERCIA:

Zanechať reakciu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním návštevy webstránky súhlasíte s používaním Cookies podrobnosti

Ako používa spoločnosť Google súbory cookie Cookie je krátky textový súbor, ktorý do prehliadača odosielajú navštívené webové stránky. Webovým stránkam umožňuje zapamätať si informácie o vašej návšteve, napríklad preferovaný jazyk a ďalšie nastavenia. Ďalšia návšteva stránok tak môže prebehnúť ľahšie a môže byť produktívnejšia. Súbory cookie sú dôležité. Bez nich by bolo prehliadanie webu oveľa zložitejšie. Súbory cookie používame na množstvo cieľov. Používame ich napríklad na ukladanie vašich predvolieb bezpečného vyhľadávania, na výber relevantných reklám, na sledovanie počtu návštevníkov na stránke, na zjednodušenie registrácie do nových služieb a na ochranu vašich údajov. Pozrite si zoznam typov súborov cookie, ktoré Google používa, a prečítajte si o tom, ako spoločnosť Google a jej partneri tieto súbory cookie používajú v inzercii. Naše pravidlá ochrany osobných údajov vysvetľujú, ako chránime pri používaní súborov cookie vaše osobné údaje a iné informácie. Zdroj a kompletné vysvetlenie na: https://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Zatvor