Grilovanie je cez leto spoločne s opaľovaním asi najčastejšou aktivitou, ktorú s chuťou vykonávame. Pri grilovaní nastáva problém s nápadmi na nové jedlo, ktoré budeme servírovať. Rozšírte si portfólio vybavenia, vďaka ktorému získate nové možnosti pokrmov. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako sa zážitkom z jedla preniesť zo záhrady do zahraničných destinácií.
Máte v repertoári fantastické talianske recepty, ale stále cítite, že tej hostine k dokonalosti niečo chýba? A čo tak potešiť mlsné jazýčky domácim gelatom? Zaobstarajte si domov zmrzlinovač a staňte sa hostiteľom číslo jeden v širokom okolí. Ceny zmrzlinovačov sa začínajú na sume približne 15 eur a náklady na výrobu sú minimálne. Najväčšou výhodou domácej zmrzliny je kontrola ingrediencií, budete mať pod palcom výživovú hodnotu a všetky potraviny, ktoré by mohli spôsobovať alergie (najčastejšie laktóza a oriešky). Staňte sa zmrzlinárom aj bez hrajúceho auta s okienkom a pridajte na menu rôzne druhy zmrzlín.
Kotlík na fondue je ďalším malým doplnkom, ktorý oceníte ako v kuchyni, tak aj pri barbecue. Syrové a čokoládové fondue už asi poznáte, ale vyskúšať môžete aj fondue s olejom alebo vývarom. V kotlíku sa ohrieva olej alebo vývar, v ktorom si na dlhých fondue vidličkách pripravíte mäso, zeleninu alebo morské plody podľa vašich preferencií. Preneste sa k švajčiarskemu jazeru do nedotknutej prírody a užite si s priateľmi jedlo ako stvorené na zdieľanie.
Ďalším jedlom, ktoré sa neservíruje, ale pripravuje sa priamo na stole v skupine, je raclette. Syr so silnou arómou a orechovou chuťou, ktorý sa rozpeká spoločne so zeleninou a mäsom na raclettovom grile. Typicky horský pokrm si svoju cestu našiel na stoly domácností po celej Európe. Vedeli ste, že v Nemecku a Rakúsku je raclette obľúbenou večerou na Silvestra? Dáva to zmysel, rodina alebo partia priateľov si spoločne sadne ku grilu a spoločne si aj uvarí. Navyše, výborne sa pri tom baví. Tak prečo si raclette nedať v rámci záhradného barbeque, kde je atmosféra podobná.
Tip: Zaobstarajte si aj elektrický gril, aby vaša grilovačka dostala ten pravý šmrnc.
Grécka kuchyňa je čarovná svojou jednoduchosťou a variabilitou. Napríklad také grécke souvlaki sa dá urobiť z bravčového, jahňacieho, kuracieho aj hovädzieho mäsa, prípadne pokojne z vegetariánskej zmesi. Vo väčšej miere totiž záleží na pita chlebe a pravom tzatziki, ktoré pokrmu dodávajú grécky šmak. Ďalšou výhodou je jednoduchosť prípravy, pretože väčšinu gréckych receptov si môžete pripraviť aj na elektrickom grile. Vedeli ste, že na prípravu pita chleba stačia tri ingrediencie? Samokypriaca múka (prípadne múka a kypriaci prášok), grécky jogurt a soľ. Cesto stačí spracovať, vykrájať na placky a opiecť na grile z každej strany.
0 komentárov