Mravce v záhrade sú bežnou súčasťou prírody a živého sveta. Lenže pokiaľ nemáte často obrábanú pôdu a rôzne nerovnosti, je pre mravce oveľa ľahšie premnožiť...
Donedávna vzácny, no dnes čoraz bežnejší, je drevár fialový - latinsky xylocopa violacea. Veľký čierny čmeliak s výrazne väčšími krídlami...
Žihľava, alebo tiež pŕhľava dvojdomá, má od nepamäti dôležité miesto v ľudovom liečiteľstve, v dávnej pohanskej gastronómii, alebo pri vykrmovaní domácej hydiny.
Už je tomu nejaký čas, čo sme si zvykli vyraziť do LIDLu po pečivo a odísť s vŕtačkou, brúsnym papierom, maliarskym plátnom a pančuchami pre...
Pre jarné obdobie je typické časté striedanie teplôt a s tým sú spojené aj jarné mrazy, ktoré môžu udrieť kedykoľvek. Ako chrániť pred mrazmi?
Jablká sú pre európske krajiny najzdravším ovocím, aké si môžeme vôbec dopriať a cenovo nám pritom nepripadajú ani veľmi drahé. Aj v každej poriadnej...
Plodiny ako zemiaky, paprika, fazuľa, tekvice, kakao, tabak, rajčiny, alebo kukurica sa na Slovensko, vtedajšie Uhorsko, dostávali len postupne vďaka pánom.
Ríbezľa červená je krík, vysoký približne 140 cm. Bobule rastú na podlhovastých strapcoch. Pôvodne rástla divo, no potom sa udomácnila aj v našich záhradách. ...
Na Slovensku sú spomedzi červených, čiernych a bielych ríbezlí práve biele pestované najmenej. Sú sladšie ako červené ríbezle a doba ich dozrievania je neskoršia.
Ríbezľa čierna je približne 120 cm vysoký ker s výhonkami, na ktorých nájdeme okrúhle dlhostopkaté troj až päť laločnaté listy. Listy sú holé a na...