Famózny domáci ovocný sirup z drobného ovocia zo záhrady

Ríbezle, egreše, višne, slivky, maliny či jahody – všetko toto chutné ovocie je plné vitamínov a ideálne na prípravu domáceho sirupu. Navyše, ak doň pridáte mätu alebo medovku, bude vám neskutočne chutiť. Samozrejme, okrem skvelej chuti vám posilní imunitu a naštartuje organizmus. Pripraviť si takýto chutný sirup pritom vôbec nemusí byť zložité.

Sirup

Tajomstvom tejto skutočne skvelej pochúťky je ukryté v lahodnom ovocí a správnom postupe pri výrobe sirupu. Váš sirup bude tak bez chémie a éčok.

Recept na malinový sirup

Spomedzi všetkého lahodného ovocia, ktoré v tomto období dozrieva v našich záhradkách sme si pre vás pripravili sirup z voňavých malín. Ak máte však v záhradke ešte aj sledké jahôdky, kľudne ich tam primiešajte.

Ingrediencie

  • 1 kg malín
  • ½ l vody
  • 1 kg kryštálového cukru

Postup výroby

  1. Maliny dôkladne umyjeme, potom si pripravíme hrniec, nalejeme doň vodu a spolu s malinami varíme približne 5 – 10 minút.
  2. Z malín sa nám vytvorila kaša. Dáme ju vychladnúť a následne zmiešame s cukrom. Necháme ju cez noc odstáť v chlade.
  3. Na druhý deň kašu vylisujeme a šťavu, ktorá z nej zostala precedíme cez sitko, poprípade plátno.
  4. Šťavu dáme variť, pokiaľ nezačne vrieť, t.j. varíme ju približne tri minúty. Pripravíme si zaváraninové fľaše a sirup do nich nalejeme. Fľaše dobre uzavrieme a odložíme na chladné miesto.

Zavřít reklamu
Zavřít reklamu