Čo so starým pečivom, alebo pár trikov ako z neho spraviť čerstvé

Nastala domáca kríza, v chlebárni je zopár kúskov starého pečiva a necítia sa na to ani vaše zuby a ani čas na hľadanie obchodu? Mnoho domácich receptov nám už dokázalo, že aj staré pečivo, pokiaľ stvrdlo len nedávno len preto, že ste naň pozabudli, sa dá ešte použiť. Rožky a svetlé pečivo vieme rozomlieť na strúhanku, ktorú následne netreba kupovať. No získať zo starého pečiva pečivo čerstvé, to znie ako šarlatánstvo. Ale predsa len, ako na to?

Chlieb alebo pečivo

Tvrdý chlieb

Tvrdý chlieb sa stále hodí na topinky, niečo, čo dnešné trendy vôbec nepripustia, no študentská kuchyňa ich veľmi dobre pozná. Chlieb vo vajíčku je tiež dobrý spôsob, ako stvrdnutému chlebíku dať druhú šancu. Už ho len opatrne nakrájať. Veľa chlebíkov sa však dá spracovať tak, že ho nakrájaný na krajce potrieme mliekom a dáme na krátko do trúby. Keď chlebík vytiahneme, mal by byť mäkký, no aj to len na krátko.

Tvrdé žemle

Domáce recepty sa vynašli aj pri žemliach. Tie, ktoré vám zostali od včera a stvrdli, stačí potrieť potravinárskym štetcom, akým natierate koláčiky vajíčkom. Avšak tentoraz mliekom. Ak ich dáte na pár minút do trúby zapiecť, mali by byť ako čerstvé. Vo všeobecnosti platí zásada., že postačí aj voda a krátke pečenie na plechu. Po vybratí je však nutná rýchla konzumácia, predsa len, čoskoro pečivo získa pôvodnú tvrdosť.


Zavřít reklamu
Zavřít reklamu