Zaváranie je jednou z najbežnejších metód sterilizácie potravín, aké poznáme. Priblížime si postup a zásady kompótovania, čisže sterilizácie ovocia...
Jablká sú pre európske krajiny najzdravším ovocím, aké si môžeme vôbec dopriať a cenovo nám pritom nepripadajú ani veľmi drahé. Aj v každej poriadnej...
Citrónová kôra má oddávna svoje využitie v kultúrach a gastronómii tam, kde boli citróny bežnou súčasťou dňa. Aj v našich podmienkach využívame jej vlastnosti najmä...
Ak ste milovníkmi vína, tak okrem pitia s mierou je dôležité aj jeho skladovanie, ktoré obsahuje určité body, ktoré by sa mali dodržiavať.
Júl a august sú sezónou viacerých druhov zeleniny a ovocia. Uhorky nakladačky si vo viacerých lokalitách Slovenska dokážeme vypestovať sami v záhrade...
Ríbezle, egreše, višne, slivky, maliny či jahody – všetko toto chutné ovocie je plné vitamínov a ideálne na prípravu domáceho sirupu...
Hovorí sa, že na doplnenie dennej dávky vitamínu C je potrebných zjesť 40 bobúľ ríbezlí. Ríbezľa je popínavý ker ktorý dorastá do dĺžky aj dva...
Nastal čas, kedy na ovocných stromčekoch dozrieva ovocie a my máme možnosť si spraviť po domácky vyrobený lekvár. Pre dostatok marhúľ rovno marhuľový.
Samozber jabĺk je skvelý program pre rodinu, ale aj jednotlivcov. Dôvodmi, prečo uvažovať nad samozberom, sú najmä cena, ktorá môže byť až trikrát menšia...
Egreše sú bobuľové ovocie aké neopustí azda nikdy naše slovenské záhrady a taký egrešový kompót je tým pádom mnohým dobre známy, hoci v obchodoch takmer...