Chlieb je základom raňajok, desiaty, aj bežného servírovania počas dňa. Chlebovník, či chlebáreň, nie každý ju doma má, no slúži nám na uchovanie pečiva. Samostatný kus mininábytku, či skôr skrinky na chlieb, v sebe neraz ukrýva množstvo omrviniek a nevenujeme mu pozornosť, ako by sme mali. Práve preto sa v ňom môžu tvoriť plesne a tieto plesne ďalej môžu produkovať zárodky aj v inak čerstvom pečive. Aj tu si vieme pomôcť klasickými receptami s prívlastkom „babičkovské“.
Ako chlieb nevystavovať toľkým plesniam?
Plesnivenie je možné znížiť, alebo vymietiť pochopiteľne čistením, no účinným nástrojom je aj surový zemiak. Ideálne, ak spracúvate v kuchyni zemiaky, dva surové kúsky dáte do vľavo aj v pravo. Po týždni ho vymeňte, keď budete opäť pripravovať niečo zo surových zemiakov.
Ako udržať pečivo dlhšie čerstvé?
Veľa druhov chlebíkov vydrží dlhšie čerstvých, ak skladujeme v chlebárni aj dve tri kocky cukru, prípadne polovicu rozkrojeného jablka.
Vo všeobecnosti platí:
Chlieb skladujeme v chlebníku (alebo ak chcete chlebárni, hoci ide o nesprávny pojem)
Vhodný je aj košík pri izbovej teplote, avšak s plátenou utierkou. Chlieb zabalený do plátenej utierky udržuje potrebnú klímu a zabraňuje výraznej výmene vlhkosti.
Chlieb nedržíme v igelite
Môžeme ho aj zmrazovať. Podrobnejšie sa správnemu skladovaniu chleba venujeme v novšom článku.
Ako piecť chleba a na aké zásady možno prihliadať si pozrite v článku.
Staré pečivo možno za istých okolností opäť využiť. Viac sa dočítate práve tu.
Ďalšie odkazy
Návod, ako postaviť pec na domáce pečenie pizze a chleba nájdete aj pod týmto odkazom.
Kvásku sa venuje táto zaujímavá kniha. Tá má aj pokračovanie, takže postačí kliknúť na meno autorky a objaví sa aj ďaľšia jej knižná tvorba.
Domáce pekárne, ktoré nám sprístupňujú čaro domáceho pečenia, si môžeme zadovážiť aj v obchodoch ako Andreashop.sk, alebo MALL.sk
Na ukladanie a/alebo prístup k informáciám na tejto stránke je používaná technológia cookies. Robíme to s cieľom zlepšiť zážitok z prehliadania a zobrazovať prispôsobené reklamy. Spracovanie informácií touto technológiou nám umožňuje zachovávať Vaše nastavenia, prideľovať jedinečné ID na stránke, reklamným systémom zobrazovať zmysluplnú reklamu. Zablokovanie cookies môže viesť k nepriaznivému vplyvu na určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely.Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
0 komentárov